Tots els pobles

Notícies de la indústria

Estàs aquí : Inici> Notícies > Notícies de la indústria

Quins són els inconvenients de comprar grups electrògens dièsel

Temps: 2020-03-10 Accessos : 7

1 Confonent la relació entre KVA i KW. Tracteu el KVA com una potència exagerada de KW i veneu-lo als clients. De fet, KVA és la potència aparent i KW és la potència efectiva. La relació entre ells és IKVA=0.8KW. Les unitats importades generalment s'expressen en KVA, mentre que els equips elèctrics domèstics s'expressen generalment en KW. Per tant, a l'hora de calcular la potència, el KVA s'ha de convertir en KW amb un descompte del 20%.
2. No parleu de la relació entre la potència (nominal) a llarg termini i la potència de reserva, només parleu d'una "potència" i veneu la potència de reserva als clients com a potència a llarg termini. De fet, la reserva de potència = 1.1 x potència de viatge llarg. A més, l'energia de reserva només es pot utilitzar durant 1 hora durant 12 hores de funcionament continu.
3. La potència del motor dièsel és la mateixa que la potència del generador, per tal de reduir el cost. De fet, la indústria generalment estipula que la potència del motor dièsel ≥ 10% de la potència del generador a causa de la pèrdua mecànica. Pitjor encara, algunes persones informen malament la potència del motor dièsel com a quilowatts a l'usuari i utilitzen un motor dièsel inferior a la potència del generador per configurar la unitat, comunament coneguda com: petit carro tirat per cavalls, i fins i tot la vida útil de la unitat. es redueix, el manteniment és freqüent i el cost d'ús és elevat. Alt.
4. Veniu el segon telèfon mòbil renovat com a màquina nova als clients, i alguns motors dièsel renovats estan equipats amb generadors i armaris de control nous, de manera que els usuaris habituals no professionals no poden saber si es tracta d'una màquina nova o d'una màquina nova. El vell.
5. Només es comunicarà la marca del motor dièsel o del generador, no el lloc d'origen, ni la marca de la unitat. Com ara Cummins als Estats Units, Volvo a Suècia i Stamford al Regne Unit. De fet, cap grup electrògen dièsel pot ser completat de manera independent per una sola empresa. Els clients han d'entendre completament el fabricant i la marca del motor dièsel, el generador i el gabinet de control de la unitat per tal d'avaluar de manera exhaustiva el grau de la unitat.
6. Vendre la unitat sense funció de protecció (comunament coneguda com a quatre proteccions) com a unitat amb funció de protecció completa als clients. A més, la unitat amb instrumentació incompleta i sense interruptor d'aire es vendrà als clients. De fet, la indústria generalment estipula que les unitats de més de 10 kW han d'estar equipades amb comptadors complets (comunament coneguts com a cinc metres) i interruptors d'aire; Les unitats a gran escala i les unitats automàtiques han de tenir quatre funcions de protecció.
7. No parleu dels graus de marca de motors i generadors dièsel, configuració del sistema de control i servei postvenda, només parleu de preu i termini de lliurament. Alguns també utilitzen motors d'oli especial que no siguin centrals elèctriques, com ara motors dièsel marins i motors dièsel d'automòbils per als grups electrògens. De manera que no es pot garantir el producte terminal de la unitat: la qualitat de l'electricitat (tensió i freqüència). Les unitats amb preus massa baixos solen tenir problemes, comunament coneguts com: No hi ha cap error si el compres malament.
8. No parleu dels accessoris aleatoris, com ara amb o sense silenciador, dipòsit de combustible, oleoducte, bateria de quina qualitat, bateria de gran capacitat, quantes bateries, etc. De fet, aquests accessoris són molt importants i han de ser indicat en el contracte. A més, fins i tot el ventilador del dipòsit d'aigua no està inclòs, permetent als clients obrir la piscina sols.
Els grups electrògens dièsel són importants equips d'energia de reserva, per la qual cosa cal anar amb compte a l'hora de comprar-los, perquè siguin útils quan els utilitzeu.