Tots els pobles

Notícies de la indústria

Estàs aquí : Inici> Notícies > Notícies de la indústria

Kenya accelera el llançament de projectes de construcció d'energia nuclear

Temps: 2014-07-12 Accessos : 7

El govern de Kenya va anunciar recentment que invertirà 200 milions de xílings kenyans (1 dòlar nord-americà equival a 80 xílings kenyans) com a fons inicial per construir una central nuclear nacional de Kenya per pal·liar l'escassetat d'energia interna a llarg termini. Kenya també es convertirà en el segon país africà a utilitzar l'energia nuclear després de Sud-àfrica.

Patrick Niyoko, secretari permanent del Ministeri d'Energia de Kenya, va dir als mitjans que la decisió del govern de construir centrals nuclears és principalment reduir la dependència de l'energia hidroelèctrica i aconseguir diversificar la producció d'energia.

La capacitat total actual de generació d'energia instal·lada a Kenya és de 1,200 MW, dels quals la generació d'energia hidroelèctrica representa el 56% i una part de generació d'energia geotèrmica. Niyoko espera que la central nuclear tingui una capacitat de generació d'almenys 1,000 megawatts un cop finalitzada.

Segons les estimacions, la construcció d'aquesta central nuclear requereix una inversió de 1 milions de dòlars EUA.

Anteriorment, el govern de Kenya ha estat intentant ampliar els canals de subministrament d'energia. Ha intentat comprar electricitat als països veïns per cobrir la seva demanda elèctrica domèstica, que creix a un ritme anual del 8%. La setmana passada, el govern de Kenya i el Banc Africà de Desenvolupament van signar un acord de préstec de 3.997 milions de xílings kenyans per connectar la xarxa nacional de Kenya amb altres països de l'Àfrica oriental.

A causa de la manca de pluges, la dependència de Kenya de l'energia hidroelèctrica ha provocat un subministrament elèctric extremadament inestable i insuficient. Això ha inhibit greument l'entrada de capital estranger al mercat kenyan i ha afectat directament el desenvolupament econòmic i el progrés social de Kenya.

Per tal d'accelerar el llançament de projectes de construcció d'energia nuclear, el govern de Kenya ha establert recentment un Comitè de Projectes d'Energia Nuclear, que és responsable de la selecció del lloc del reactor nuclear i altres qüestions relacionades. Els experts preveuen que la central nuclear trigarà entre 5 i 7 anys a construir-se i començar a generar electricitat.