Tots els pobles

Notícies de la indústria

Estàs aquí : Inici> Notícies > Notícies de la indústria

L'electricitat, la nova energia, la pota de peix i la pota d'ós tenen totes dues coses

Temps: 2016-01-22 Accessos : 1

El 2035, l'escala del mercat elèctric de la Xina superarà la dels Estats Units i Europa junts, i l'escala del mercat del gas natural serà similar a la dels Estats Units, cosa que obligarà el govern xinès a accelerar el desenvolupament de nous fonts d'energia.

Fa uns dies, l'empresa d'anàlisi i investigació de mercat global IHS va publicar un informe d'investigació que diu que el 2035, l'escala del mercat elèctric de la Xina superarà la dels Estats Units i Europa junts, i la mida del mercat del gas natural serà similar. al del mercat nord-americà, que també obliga el govern xinès a accelerar el desenvolupament de noves energies. Pel que fa als alts preus i costos de l'energia esperats, IHS creu que la Xina pot desenvolupar recursos d'energia neta sense augmentar els preus de l'energia.

El nou desenvolupament energètic és imminent

En els últims 10 anys, l'economia de la Xina s'ha desenvolupat vigorosament i la seva taxa de creixement ha superat amb escreix la d'altres països. La construcció de la seva infraestructura elèctrica també ha aconseguit un bon desenvolupament, que s'ha triplicat en el mateix període. El creixement prové principalment de la generació d'energia de carbó. Tanmateix, a mesura que la demanda continua augmentant, els problemes ambientals actuals i els problemes de contaminació de l'aire urbà s'han tornat imminents, obligant el govern a considerar l'adopció de fonts d'energia més netes.

IHS ha completat recentment un estudi sobre les tendències futures de desenvolupament dels mercats de gas natural i electricitat a les províncies de la Xina. L'informe d'investigació es titula "Solving the Tangram" (traducció xinesa "Solving the Tangram", que explora l'oferta d'energia, la demanda, el cost i Com afectaran els preus les polítiques i el desenvolupament futur de la indústria energètica de la Xina).

Segons l'informe, la càrrega elèctrica de la Xina ha augmentat significativament en els últims 10 anys, afegint 80 GW de capacitat instal·lada cada any, i la nova capacitat instal·lada cada quatre anys és equivalent a la capacitat instal·lada actual del Japó, el tercer consumidor d'energia del món. . Com que la generació d'energia de carbó representa la gran majoria de la capacitat instal·lada recentment, les emissions d'escapament de les centrals elèctriques han provocat un greu deteriorament de la qualitat de l'aire a moltes parts de la Xina juntament amb l'augment substancial de la càrrega elèctrica i s'han omplert les queixes públiques.

Els canvis encara continuen. IHS preveu que els ajustos estructurals en l'entorn econòmic i les millores en l'eficiència energètica frenaran el creixement futur de la demanda d'electricitat. IHS utilitza metodologies d'anàlisi d'escenaris per predir els mercats de les províncies i ciutats de la Xina en tres escenaris. Sota l'escenari de creixement econòmic sostingut, la taxa de creixement anual mitjana de la demanda d'energia de la Xina del 2012 al 2035 serà del 4.1%, que és només la mitjana dels darrers 10 anys. 1/3 de la taxa de creixement. Però mirant el món, aquest creixement encara és molt fort, perquè la base de la demanda augmenta constantment. El 2026, la demanda d'electricitat de la Xina es duplicarà en comparació amb el 2012, i la càrrega elèctrica total superarà la suma dels Estats Units i Europa el 2035.

IHS creu que això significa que la Xina ha de continuar invertint en la construcció de noves infraestructures de subministrament d'energia, alhora que desenvolupa tecnologies diversificades d'energia neta, com ara la generació d'energia de gas, eòlica i solar. Tot i que el cost d'aquestes noves tecnologies és superior al de les centrals elèctriques de carbó, la consciència cada cop més gran de la protecció del medi ambient en tota la societat promourà el ràpid creixement d'aquestes tecnologies netes, especialment a les províncies i ciutats costaneres d'alts ingressos. Preneu com a exemple el gas natural. A causa de l'alt cost de la generació d'energia amb gas i l'escassetat de fonts de gas, actualment només representa el 2% de la generació d'energia de la Xina. Tanmateix, la capacitat instal·lada de les noves unitats de gas es mantindrà a una velocitat elevada. Actualment, el nombre d'unitats de gas en construcció i planificació al país ha superat els 30 milions de quilowatts, que equival a la dels Estats Units. L'any 2035, s'espera que el consum de gas natural per a la generació d'energia es multipliqui per deu.

Podeu tenir tant potes de peix com d'ós

Per tant, moltes persones estan preocupades perquè l'augment de la proporció d'aquestes fonts d'energia d'alt cost en el sistema elèctric pugui provocar un augment del cost de generació d'energia, pressionant així el preu de l'electricitat perquè augmenti bruscament. Tanmateix, la investigació "Unlocking Tangram" d'IHS mostra que la penetració continuada d'aquestes noves energies i tecnologies no augmentarà el cost mitjà de generació d'energia de la Xina. "L'augment dels costos del combustible, l'augment de la dependència de les importacions d'energia i la creixent insatisfacció de la gent amb la qualitat ambiental són problemes que el govern ha d'abordar. Però per als inversors, és més important entendre que la Xina no s'ha de considerar com un mercat únic de l'energia". va dir Zhou Xizhou, cap i cap d'IHS China Energy Research.

Moltes províncies de la Xina són equivalents a un sol país de la Unió Europea o a un estat dels Estats Units en població, escala econòmica i escala del sistema elèctric. Per exemple, la capacitat de generació d'energia instal·lada a la província de Guangxi és gairebé igual a la capacitat instal·lada dels Països Baixos; el consum de carbó de la província costanera de Jiangsu és gairebé igual a la demanda de carbó del Canadà. També hi ha grans diferències en les fonts de combustible i els preus entre províncies. Per exemple, el preu actual al detall del gas natural a Ningxia, una província del nord-oest, és gairebé la meitat del de Pequín.

Zhou Xizhou creu: "El mercat energètic entre les províncies xineses es diferenciarà encara més, reflectint les diferències en les dotacions de recursos, les ubicacions geogràfiques i les etapes de desenvolupament econòmic".

Zhou Xizhou va dir: "La Xina busca un camí de desenvolupament energètic per reduir la dependència del sistema elèctric del carbó i fer més ús de les tecnologies d'energia neta, establir un gran mercat de gas natural per garantir un subministrament d'energia suficient i també esperar mantenir els preus de l'energia. No augmentar bruscament per promoure un creixement econòmic sostingut. "La nostra investigació mostra que el desenvolupament continuat de recursos barats com l'energia hidroelèctrica compensarà la pressió de l'augment dels costos causat per tecnologies de generació d'energia d'alt cost com el gas natural i l'energia solar. Per tant, la recerca de l'aire net no portarà a l'augment dels preus de l'electricitat. Per a la Xina, els peixos i les potes d'ós també poden tenir tots dos. ", va dir Zhou Xizhou.